Световната оперна прима Веселина Кацарова в ролята на Кармен на стадион „Берое“

Държавна опера - Стара Загора ще представи във второто издание на "Опера на стадиона" шедьовъра на Жорж Бизе „Кармен”. Спектакълът ще се състои на 6 юли от 21:00 часа на специално построена огромна сцена на стадион „Берое“ в Стара Загора.

В ролята на Кармен ще участва световноизвестната оперна прима Веселина Кацарова, която е и Артистичен директор на Старозагорската опера. Ще ѝ партнират Калуди Калудов (Дон Хозе) и Цветелина Василева (Микаела), френският баритон Сирил Ровери - в ролята на тореадора Ескамилио. В останалите роли участват: басът Евгени Арабаджиев като Цунига, Денис Иванов (Моралес), Яница Нешева (Фраскита), Нели Нечева (Мерцедес), Ивайло Йовчев (Рамендадо), Теодор Петков (Данкайро) и др. Участват още Детски хор „Маргаритки” с диригент Зорница Желязкова, представители на Прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур", оркестър, хор и балет на Държавна опера - Стара Загора.

Спектакъла ще дирижира Ивайло Кринчев, режисьор е Огнян Драганов. Атрактивните балетни платна с участието на балета на Държавна опера-Стара Загора са дело на примабалерината и хореограф Силвия Томова. Сценографията е подготвена и адаптирана от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров за специалната сцена на стадиона.

Билети за спектакъла се продават на касите на Старозагорската опера, онлайн и в разпространителската мрежа на "Ивентим".

Veselina Katsarova Carmen

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема