Държавна опера - Стара Загора увеличи двойно публиката си

Държавна опера – Стара Загора завършва успешен сезон. 125-те спектакъла от началото на годината посрещнаха общо 28 500 души почитатели на класическото изкуство. Толкова е била публиката за цялата 2014 г. Това заяви пред журналисти директорът Огнян Драганов.

Приходите през 2015 г. са в размер на 193 000 лева, които са позволили на ръководството на Операта да извърши и разплащане на стари задължения.

Новият сезон ще бъде открит на 30 септември 2016 г. с операта „Травиата“ на Верди. Гост-солист в ролята на Виолета Валери ще бъде Беса Лугичи от Косово, а в образа на Алфред Жермон ще се превъплати Михайло Малафи от Украйна.

ognyan draganov opera

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор