Васил Михайлов засади липа под звуците на "Петко льо, капитанине"

Именитият български актьор Васил Михайлов засади първото дърво в живота си в родния си град Стара Загора. Фиданката, дарена от Граждански клуб ЛИПА ще расте в Алеята на липите, пред централния вход на Държавна опера - Стара Загора, заедно с липите на първите носители на специалната награда "Златната липа" - Мария Статулова и Джанкарло Джанини.

Големият български актьор Васил Михайлов засади дърво в Алеята на липитеВасил Михайлов носителя на специалната награда на третото издание на Международния фестивал за ново европейско кино "Златната липа".

Актьорът, пресъздал образа на Капитан Петко войвода, беше поздравен от фолклорен хор с песента "Петко льо, капитанине". Той получи цветя от името на председателя на тракийско дружество "Одринска епопея" Петра Мечева и от нейната дъщеря.

Любимият на поколения българи актьор беше придружаван от малкия си внук Юлиян и беше сърдечно посрещнат от свои роднини.

Васил Михайлов благодари за оказаната му чест да бъде носител на специалната награда на филмовия фестивал за цялостно творчество и пожела на всички здраве и добро бъдеще.

Призът ще му бъде връчен на официална церемония на 3 юни 2015 г. от 18:00 часа в Държавна опера - Стара Загора.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор