Наградата "Добрият Самарянин" ще бъде връчена на специална церемония

Традиционната вечер на добротворството организира Сдружение “Самаряни". Петото издание на церемонията по връчване на годишните награди “Добрият Самарянин” ще се състои на 12 декември 2015 г. в концертната зала на Държавна опера - Стара Загора.

Празникът в събота започва от 19:00 часа.

"В духа на Коледно-новогодишните празници отново ще бъде ангелско. Ще си говорим за доброто, случващо се около нас и добротворците, които го извършват. Ще ви представим истински истории на добротворци, които заедно тази година открихме и нарекохме добри самаряни" - съобщиха от Сдружението.

Годишните награди са израз на високо признание към отделна личност или група от хора, които заслужават всеобщо обществено уважение в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Номинациите през 2015 г. са осем. По време на церемонията по награждаването всяка от тях ще бъде предствана чрез видео, което е изработено от екипа на "Инфоз". 

Церемонията на 12 декември ще бъде с благотворителен характер и набраните по време на събитието средства ще подкрепят лечението на Иванко Тодоров, борещ се с тежко онкологично заболяване.

Входът е с покани, които се разпространяват безплатно. Можете да заявите вашата покана на тел.: 042/621083, 0878394224 или в офиса на Сдружение “Самаряни”, бул. “Патриарх Евтимий” № 57, вход откъм ул. “Братя Жекови”.

samariani 2015

infoz autor www.infoz.bg

Светът

САЩ отменят специалния търговски статут, с който се ползва Хонконг. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Китай грубо е нарушил договорните си задължения по отношение на автономията на региона. Лишаването на Хонконг от статута на привилигирован търговски партньор на САЩ ще се отрази на "целия спектър" от споразумения с Хонконг, включително за екстрадиране, контрол върху износа, технологиите с двойно предназначение и третирането на Хонконг като митническа територия, отделна от континентален Китай, каза американският лидер

* * *
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ прекратяват отношенията си със Световната здравна организация и пренасочват финансовите средства, с които са я подпомагали, към други световни и спешни нужди на общественото здраве. Тръмп обяви, че СЗО са виновни за прикриването от страна на Китай на вируса, тръгнал от град Ухан и това е позволило заразата да се разпространи по целия свят

* * *
Един човек е загинал в Детройт, след като неизвестно лице е открило огън от автомобил по протестиращи. Стрелбата е станала в петък около 23:30 часа. Убит е 19-годишен мъж. Стотици хора излязоха вчера на протест в Детройт срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож мъж в Минеаполис. Демонстранти атакуваха и централата на телевизията Си Ен Ен в Атланта

Най-четеното от последните дни