Да помогнем на 5-месечната Ива от Стара Загора!

Сдружение „Самаряни”, Асоциацията на студентите медици, сдружение „Пътуващите книги”, Национален алианс на хора с редки болести, родители, деца, пациенти и доброволци организират прояви във връзка с 29 февруари – Международния ден на редките болести.

Болница за плюшени мечетаНа 28 февруари (неделя), от 11:00 до 15:00 часа в Mall Galleria Стара Загора ще се проведе инициативата „Болница за плюшени мечета”.

Събитието се организира за шеста поредна година в Стара Загора и е предназначено за деца на възраст от 3 до 7 години и техните плюшени играчки. Целта е да бъде намалена тревогата у децата, свързана с посещение при лекари или болници и да допринесе за подобряването на здравето на подрастващите.

По време на кампанията ще бъдат набирани средства в подкрепа на малката Ива Барякова, която е само на 5 месеца и страда от много рядко генетично заболяване - болест на Уолман, чието лечение е изключително скъпо. Още от раждането си малката Ива и нейното семейство се борят за всяка глътка въздух. Ива е след трансплантация, която спасява живота й, но това не решава всичко, предстои скъпо струващо лечение. До 20 дни след трансплантацията трябва да се започне терапия, за която са необходими средства за закупуване на първите ензими.

Тази година инициативите във връзка с отбелязването на Международния ден с редки заболявания в Стара Загора ще протече под мотото „Имам приятел – специален човек с рядко заболяване”.

Още събития, посветени на Международния ден на редките болести:

  • 27 февруари (събота),11:00 часа, офис на „Пътуващите книги” – Читалня за деца
  • 28 февруари (понеделник), 11:00 часа, пред сградата на Община Стара Загора – Отбелязване на Международния ден на редките болести.

infoz autor www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД