Номинираха общински съветник за наградата Добрият Самарянин

Номинираха общински съветник за наградата „Добрият Самарянин”

Първият номиниран за наградата „Добрият Самарянин” през 2017 г. е общинският съветник от Стара Загора Виктор Драголов. Предложението е постъпило в пощата на доброто от Ангелина Кръстева, председател на Териториалната асоциация на сляпо-глухите и на Обединения спортен клуб „Августа“.

Тя става пряк свидетел на добротворството на Виктор Драголов. Той дарява брайлова машина на Ресурсен център - Стара Загора, но това не е всичко. Чрез примера си въвлича още двама общински съветници – Димо Димитров и Иван Дянков, които също се включват в добротворството. Разбирайки за нуждата и те даряват лично по още една брайлова машина. Така те стават три.

viktor dragolov koito podkrepya deca sus zritelni narusheniya 4554“Днес тези машини са от изключителна полза при ограмотяването и обучението на незрящите ученици от област Стара Загора” - споделя директорът на Регионалния център Пламен Иванов. Към месец май педагогът на зрително затруднените ученици Веселка Петрова работи с 20 деца с нарушено зрение, като 9 от тях имат нужда от брайлови машини.

За Виктор Драголов г-жа Кръстева споделя: “Изключително благородна личност, винаги съпричастен и отзивчив към болката и нуждите на хората!”

„Часът на добротворците“ е мотото на конкурса „Добрият Самарянин“ 2017 г., което през тази година ни напомня, че е време да разкажем и покажем благодарност към всеки отделен човек или група от хора, направили нещо значимо, помагайки на някой друг в труден момент. Номинациите можете да изпращате чрез специална пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - Стара Загора, онлайн, или като донесете своето предложение за номинация на адрес: Стара Загора, бул. "Св. Патриарх Евтимий" № 57, Централно управление на Сдружение „Самаряни“.
 
Конкурсът „Добрият Самарянин“ има вече над шестгодишна история. За това време са проведени 6 церемонии; получени са 59 индивидуални и групови номинации; избрани са 6 носителя на Голямата награда “Добрият Самарянин“ и 7 носителя на Отличието на общността “Добрият Самарянин”; връчени са 2 извънредни награди - 1 за изключителен принос и 1 за геройство без граници (посмъртно); изработено е юбилейно издание на статуетката “Добрият Самарянин” с позлатени криле; създадена е песен, посветена на добротворците - “Песен за добрите самаряни”; издадена е пощенска марка „Добрият Самарянин“ и се зароди прекрасната идея за изграждането на монумент “Добрият Самарянин”, за който вече е създаден предварителен проект.

В книгата на доброто са записани имената на следните носители на Годишната награда „Добрият Самарянин“: Стефан Стойчев, спасителят от автомагистрала „Тракия“; Мануела Малеева и д-р Бруно Франиер, благодетелите подкрепящи деца с ортопедични проблеми в затруднено положение; Мария Попова, превърнала се в майка за момче от институция; Милен Минков, спасил удавник в бесните вълни на Ахтополския залив; Красимир Иванов, спасил живота на възрастен мъж и Мария Жекова, дарила имот в полза на талантливи деца.

Към Обществения инициативен комитет през тази година се присъедини още един партньор в подкрепа на добротворството – “Български пощи” ЕАД, а специално брандирана пощенска кутия на доброто, поставена на Централна поща - Стара Загора ще напомня на съгражданите ни да изпратят и чрез писмо своите номинации, с които да разкажат за добротворците на съвремието ни, споделят от Сдружение „Самаряни”.

През 2017 г партньорите на Сдружение “Самаряни” в кампанията за популяризиране на добротворството, са: Община Стара Загора, Община Казанлък, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, Регионален исторически музей – Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Обществен дарителски фонд – Стара Загора, Областна дирекция на Български червен кръст – Стара Загора, КонтурГлобал “ТЕЦ Марица Изток 3”, Сдружение “Моята еОбщина”, Книжарница “Приятели”, Дарик радио, Телевизия Стара Загора и Български пощи.

www.infoz.bg

Теми: