Добрият Самарянин на 2015 г. е Красимир Иванов, спасил човешки живот

31-годишният Красимир Иванов от Стара Загора е петият носител на статуетката „Добрият Самарянин” за 2015 г. Той спечели годишната награда, учредена от Сдружение „Самаряни”.

Официалната церемония се състоя на 12 декември в 19:00 часа в Държавна опера - Стара Загора. Красимир Иванов беше една от осемте номинирани за добротворчество през годината.

krasimir ivanovБлагодарение на неговата бърза намеса 66-годишен мъж, страдащ от дълги години от диабет, е жив и здрав. На 16 април 2015 г. възрастният човек получава хипогликемия и пада пред един от големите хранителни магазини в Стара Загора.

„Когато това се е случило, хората наоколо са сочили с пръст баща ми, мислейки го за пиян. Краси е реагирал светкавично и с личния си автомобил го е закарал в Центъра за спешна медицинска помощ. Медицинският екип също е реагирал на момента. Благодарение на Краси и на лекарите баща ми е жив. Не познавам Красимир лично, само съм го чувало по телефона, но се надявам на церемонията на 12 декември да бъде в Държавна опера - Стара Загора. Благодаря на родителите му, че са възпитали такъв човек. Дано доброто се умножава” - заяви Ива Налбантова, дъщерята на спасения баща, която номинира Красимир Иванов за наградата „Добрия Самарянин”.

Младият мъж не присъства на церемонията. Статуетката получи Ива, която се надява най-после да се срещне с Красимир, за да му я предаде и да му благодари очи в очи.

Наградата на общността беше присъдена на д-р Рени Колева - специалист по ендокринология.

Поздравителен адрес към организаторите на традиционната награда изпрати президентът на България Росен Плевнелиев.

Номинациите за наградата „Добрият Самарянин” за 2015 г.

samariani 2015

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg