Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще посети Стара Загора на 28 юли

Председателят на БСП Корнелия Нинова ще посети Стара Загора на 28 юли за началото на тържествата, посветени на 126-ата годишнина на организираното социалистическо движение в България. Социалисти от цялата страна се събират на 28 и 29 юли под връх Бузлуджа, за да отбележат датата.

Събитията в м. "Историческа поляна" под върха се откриват в 10 часа в петък, когато млади художници ще рисуват Дом-паметника Бузлуджа като част от инициативата „Бузлуджа е на България“.
 
kornelia ninovaВ Стара Загора честванията започват в 12 часа, когато Корнелия Нинова,  водачът на листата на „БСП за България“ в областта Драгомир Стойнев, народни представители от „БСП за България“, гости от Националния съвет на партията, областни и общински председатели на БСП, членове и симпатизанти на левицата ще поднесат венци на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

В 13 часа програмата продължава в къщата музей „Гео Милев”, където ще бъде връчена наградата на Националния съвет на БСП за политическа журналистика и публицистика "Георги Кирков-Майстора". Лидерът на БСП ще поздрави участниците в конкурса и творците и интелектуалците от Стара Загора.  

В 14:30 часа Корнелия Нинова ще се срещне с членовете на общинската организация на БСП – Стара Загора в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.  По време на срещата ще бъде прожектиран филмът на Тома Томов „Векът на Виктор Шемтов“.
 
В събота, от 10 часа в парк „Артилерийски” в Стара Загора е турнирът по баскетбол за купа „Бузлуджа”.
 
Спортни събития, посветени на празника, са предвидени и в град  Казанлък. В 16 часа колоездачи ще мерят сили от града до връх Шипка във велотурнира за „Купа Бузлуджа 2017 г." Награждаването им е в 18 часа на върха, когато социалистите ще изкачат стъпалата до знаменателния връх Шипка.  Турнирите по тенис и футбол са от 17.00 часа в петък в хотел „Шампион“ – Казанлък.
 
В събота в 10.30 часа започва традиционният събор на левицата Бузлуджа 2017 г. на Историческата поляна.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24