Веселина Кацарова ще се срещне на кафе със своите почитатели в Стара Загора

Световноизвестната оперна прима Веселина Кацарова ще зарадва своите съграждани с неочакван подарък. На 16 януари 2016 г. от 11:00 часа тя ще бъде специалният гост в „Звездите на Старозагорската опера”.

По покана на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов мецосопраното ще проведе среща-разговор със старозагорската публика на сутрешно съботно кафе във фоайето на Операта. Водещ – Огнян Драганов.

Веселина Кацарова е една от най-значимите и разнолики оперни певици на нашето съвремие. Световната си кариера тя дължи не само на феноменалния си глас, но и на харизматичното си излъчване. Репертоарът й е удивително разностранен - от Монтеверди до Вагнер. Критиците се дивят на таланта й, а превъплъщенията й са златен стандарт за всяка млада певица, която се опитва да пробие на голямата оперна сцена.

Родена в Стара Загора, Веселина Кацарова израства в България, където първоначално се обучава за концертираща пианистка. След като завършва Оперно пеене в Държавната консерватория в София през 1989 г. тя постъпва в Цюрихската опера. През 1991 г. дебютира на Залцбургския музикален фестивал, където я обявяват за сензация. След две години в ансамбъла на Виенската Щатсопер, през 1993 г. тя стартира брилянтна международна кариера като гастролираща певица. През годините в Цюрихската опера, която се превръща в неин дом, Кацарова си изгражда репертоар, простиращ се от Монтеверди, Хендел и Моцарт през белкантовите композитори Росини, Доницети и Белини до Берлиоз, Масне, Бизе, Сен-Санс, Верди и Вагнер. Наред с участията в най-големите оперни театри и в най-престижните концертни зали по света Кацарова може да се похвали и с богата дискография. Певицата е изпълнявала над 50 главни роли извън България и ласкаво е определяна от познавачите за „мецосопран №1” в света. Има много международни отличия и награди, Камерзенгерин на Виенската Щатсопера и на Баварската държавна опера.

Веселина Кацарова в Стара Загора

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Държавна опера - Стара Загора)

На подобна тема