Веселина Кацарова ще прави майсторски клас в Стара Загора

Световната оперна прима Веселина Кацарова ще прави майсторски клас в родната Стара Загора. Мецосопран № 1 обеща това на среща със своите почитатели в града, който посети след преминалия при изключителен интерес солов рецитал в столичната зала „България".

Веселина Кацарова и Ваня СотироваСрещата продължи повече от три часа с изпълнения на ученици от НУМСИ "Христина Морфова", Детско-юношеската школа за опера и балет "Маргаритки", солистите на операта Нели Нечева и Денис Иванов и разговори със старозагорци, които я посрещнаха изключително топло. От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и общинското ръководство поздравления поднесе зам.-кметът Иванка Сотирова.

Веселина Кацарова направи малък уъркшоп по вокално майсторство и артистично поведение пред публиката, заедно със студентката в Националната музикална академия Анита Шишкова. Тя беше отрупана с цветя и сложи автографи на специални картички за почитателите си в препълненото фоайе на Държавна опера - Стара Загора.

Със сълзи в очите, изключително развълнувана от топлото посрещане и изпълненията на младите таланти, Кацарова призна - "Няма други гласове, като тези на българските деца, имат такава чистота". Тя ги насърчи да не се отказват от избрания път, пред каквито и трудности да са изправени.
На финала блестящата изпълнителка зарадва присъстващите с изпълнение на барокова ария на Хендел.

Огнянов и Кацарова

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема