Новият омбудсман на Стара Загора встъпи в длъжност

Новият омбудсман на Стара Загора встъпи в длъжност

Новият омбудсман (обществен посредник) на Стара Загора Надежда Чакърова-Николова официално встъпи в длъжност на 9 октомври. Тя прие ключовете от офиса от предшественика си Павлина Делчева.

Официалното представяне на Надежда Чакърова-Николова направи председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, в присъствието на председателя на Временната комисия по избор на нов омбудман и общински съветник Милена Желева и медиите в града. Той пожела успешен мандат и напомни, че в този вид работа няма „рецепта“ и всеки един въпрос ще изисква специално внимание и отношение.

„Поемайки длъжността заявявам, че ще следвам принципите на хуманността, справедливостта и безпристрастността при решаването на всеки казус. Ще надграждам постигнатото дотук и ще положа усилия институцията, която представлявам, да е надежден гарант за спазването на правата и интересите на гражданите“ - каза Надежда Чакърова-Николова. „Администрациите трябва да работят за всеки един отделен човек, а тяхната дейност трябва да е в синхрон със спазването на законовите разпоредби и в полза на гражданите. Убедена съм, че когато има правилен и градивен диалог между различните страни, то тогава работата на обществения посредник ще бъде изпълнена добре“ - допълни още тя.

Надежда Чакърова-Николова беше избрана с решение на Общинския съвет на 28 септември 2017 г. Тя е магистър по финанси в УНСС - София. Има над 20-годишен стаж в тази област. Владее немски и английски език. Председател е на „Зонта клуб - Стара Загора“.

www.infoz.bg