Навършват се 105 години от Одринската епопея

Навършват се 105 години от Одринската епопея

Денят на Тракия - 26 март, когато се навършват и 105 години от Одринската епопея, ще бъде отбелязан с общоградски тържества в Стара Загора. Лауреатите от Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче 2018“, който се провежда в Стара Загора, ще изнесат концерт.

Той ще бъде на 25 март в 10:00 часа в залата на Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“. Тържествен военен ритуал с полагане на венци и цветя пред паметник „Одринска епопея“ в парк „Тракия” ще се състои на 26 март в 17:00 часа. От 19:00 часа в залата на Драматичния театър започва концерт, посветен на Деня на Тракия и Одринската епопея, с участието на представителен Народен женски хор към Тракийско дружество „Одринска епопея“, странджанските народни певци Манол Михайлов и Костадин Михайлов, танцови формации при Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“.

Организатори на програмата са Община Стара Загора, Втора механизирана бригада, Тракийско дружество „Одринска епопея“, Съюз на офицерите и сержантите от запаса.Кога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

mini maritsa iztok

Най-четеното от последните дни

Поздрав за Великден от изпълнителния директор на Мини Марица изток