Маратон на четенето ще се проведе през април в Стара Загора

Маратон на четенето се провежда през април в Стара Загора

Маратон на четенето ще се проведе от 2 до 30 април в Стара Загора за 13-а поредна година. Инициативата е посветена на Международния ден на книгата – 23 април, който се отбелязва от 1996 г. по идея на ЮНЕСКО, в знак на признание за ролята и силата на писаното слово.

Маратонът „Четяща Стара Загора” е част от Културния календар на Община Стара Загора. Организира се в партньорство между Библиотека „Родина” и Регионална библиотека „Захарий Княжески”. Кулминацията му е на 23 април от 8:00 до 22:00 часа. Инициативата е подкрепена от общинската администрация, местните медии, сайта „Детски книги” и издателските къщи „Ентусиаст”, „Сиела”, „Хермес”, „Персей”, „Жанет 45”.

Гости на Стара Загора ще бъдат писателите Леа Коен, Веселина Седларска, Владо Любенов, детските писатели Цвета Белчева и Петя Александрова, младата македонска авторка Ягода Михайловска и др.

На 23 април от 11:00 до 16:00 часа в парк „Пети октомври” ще се проведе традиционният Празник на книгата и четенето, в който всеки желаещ може да се включи със своя програма, при направена заявка за предпочитан час, до 17 април 2018 г.

Заявките изпращайте на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или съобщете на GSM: 0886 463 731, 0884 477 915. Програмата ще се актуализира ежедневно, съобщиха от Библиотека „Родина”.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg (Снимка: Архив, 2017)

Теми: