Библиотека „Родина" открива филиал с 30 хил. книги

Библиотека „Родина" открива нов филиал, който ще обслужва жителите на кварталите в  западната част на Стара Загора „Лозенец“ и „Три чучура“.  Новият библиотечен филиал разполага с близо 30 хиляди тома литература от всички отрасли на знанието за деца и възрастни.

Намира се в сградата на културен център „Етносвят България" на ул. „Капитан Петко войвода" 54.

Филиалът на библиотека „Родина" ще носи името „Лозенец“ и е петия, с който библиотеката работи в Стара Загора. Официалното откриване е в петък, 3 октомври 2015 г., от 11:00 часа, съобщи директорът на библиотеката Слава Драганова. Поздрав към първите читатели и посетители на филиал „Лозенец“ ще отправят деца от ХІІІ основно училище „Георги Райчев“, училище за развитие „Квадрат N“ и от Школа за народно пеене "Жарава" при народно читалище "Родина – 1860”.

Тази година народно читалище "Родина – 1860”, което е най-старото в Стара Загора, отбелязва 155-ата си годишнина от създаването си. 

biblioteka rodina stara zagora

infoz autor  Илко Груев | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24