Академика - гработност - тест по български език

Старозагорци провериха своята грамотност

Независимо от силния дъжда, около 500 старозагорци от различни възрастови групи се подложиха на безплатен тест, за да проверят своята грамотност. Кампанията под надслов "Бъди грамотен" се проведе до сградата на Община Стара Загора на 11 май 2015 г. - деня, в който почитаме светите братя Кирил и Методий. Тя има за цел да насърчи владеенето на българския език.

"Половината от децата от начална степен, които се включиха в решаване на теста, не допуснаха нито една грешка. Определено си личи, че градът, който е дал на България много поети, възпитава грамотни хора", заяви за www.infoz.bg Евелина Гечева - управител на образователния портал Академика, който е организатор на кампанията, проведена за трети път в Стара Загора.

Според Евелина Гечева атмосферата в града поддържа интереса към българския език и доброто му владеене, което означава, че хората са четящи.

Всички, които се справиха отлично с теста, получиха награди, осигурени от организаторите.

Кампанията се осъществи с подкрепата на Община Стара Загора.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...Най-четеното от последните дни