образование училище гимназия Стара Загора

Кандидат-гимназистите от Стара Загора могат да се информират как да продължат образованието си

Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране се провежда в Стара Загора. На форума общообразователните училища и колежите от областта се представят чрез свои щандове, разположени в сградата на Операта. Целта е кариерният форум да помогне на кандидат-гимназистите.

Чрез срещи с бъдещите си учители и с ученици, които вече са приети в по-горните класове, децата и техните родители могат да се ориентират и да направят правилен избор за продължаване на образованието. Форумът се провежда в два дена - на 28 и 29 април 2015 г. и се организира от Община Стара Загора за трета поредна година.

27 училища и 2 колежа, както и Областен информационен център и Център за кариерно ориентиране представят своята дейност чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, модели и рекламни материали.

„Радостно е, че тази година отново се представят училища и колежи от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Чирпан, Мъглиж, Николаево. Част от дейността на общината в сферата на работата с младежите е този форум, който събира на едно място кандидат-гимназисти, зрелостници, родители и представители на бизнеса. Надявам се, той да помогне на младите хора да направят своя избор в съответствие с нуждите на бизнеса в региона“, заяви при официалното откриване на панорамата зам.-кметът Йордан Николов. Той приветства участниците и гостите на форума от името на кмета Живко Тодоров.

На официалното откриване на Областната панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране присъстваха също и областният управител на Стара Загора Георги Ранов, заместникът му Мариана Кръстева, Стефан Чергев, старши експерт от Регионален инспекторат на образованието, Иван Ленков, изпълнителен директор на Българската стопанска камара – Стара Загора, Олег Стоилов – председател на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Павлина Колева – ръководител на Центъра за кариерно ориентиране, Стефан Шоселов – председател на Клуба на работодателя в Стара Загора и други.

{responsivegallery}04-2015/uchilishte{/responsivegallery}

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

На подобна тема