Започва изграждането на кръговото пътно съоръжение до магазин "Билла"

Дейностите по изпълнението на дългоочаквания проект за изграждане на кръгово пътно съоръжение на ул.“Капитан Петко Войвода“ и бул.“Цар Симеон Велики“ в Стара Загора (до магазин "Билла"), ще стартират до месец. Това обяви кметът Живко Тодоров, който подписа договор с изпълнителния директор на фирма "Щрабаг" ЕАД Веселин Господинов.

Дружеството спечели обществената поръчка като предложи най-ниска оферта, в размер на 2,81 млн. лева с ДДС, и най-добро техническо изпълнение. Средствата са осигурени от общинския бюджет. Крайният срок за реализиране на проекта е 30 юли 2016 г.

Елипсовидното кръгово съоръжение ще облекчи и ще регулира сложната и нелогична организация на движението, която е създадена преди години на кръстовището.

Живко Тодоров и Веселин Господинов"Там се пресичат леви завои - нещо, което е недопустимо като техническо решение, но е факт. Специалисти от Община Стара Загора намериха решение на проблема като избраха най-подходящия проект, който да не утежни финансово бюджета" - каза кметът Живко Тодоров.

Екипът на фирма "Щрабаг" в Стара Загора ще изпълни максимално качествено проекта, без да създава неудобство за автомобилите и пешеходците. По време на строителните дейности кръстовището няма да се затваря.

"Основното предизвикателство на този проект е да гарантираме възможността на хората да се движат по кръстовището без затруднения и да направим нещо, което да улесни тяхното всекидневие" - съобщи Веселин Господинов, изпълнителен директор на "Щрабаг" ЕАД.

Проектът ще бъде изпълнен на етапи, за да се избегнат неудобства за гражданите. Ще бъде реконструирано дерето и поставени строителни елементи за отвеждане на водите. След това ще бъдат построени подпорни стени и защитен масленият кабел, който осигурява електричество на няколко квартала. Ще бъде запазен достъпът до всички съществуващи в момента подходи в кръстовището. След изграждането на обекта, елипсовидното пътно съоръжение ще бъде естетически оформено и озеленено.

{responsivegallery}slide/kragovo-krastovishte{/responsivegallery}

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg