Защо Регионалната здравна инспекция издаде предписание за временно затваряне на магазин „Па-Па“?

Служители на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора направиха проверка в магазин „Па-Па“, намиращ се в търговски център „Сити Център“ в Стара Загора, на ул. „Княз Александър Батенберг“ № 28, на 18 декември, информираха от пресцентъра на инспекцията.

Установено е, че магазинът работи и извършва търговия с детски играчки, бебешки аксесоари, санитарно-хигиенни материали, перилни и почистващи препарати, бебешки и детски козметични продукти, бебешки и детски дрехи и храни. Предоставени бяха за проверка Удостоверение за регистрация №278/15.05.2012 г. и №25/17.03.2015 г. на Областна дирекция по безопасност на храните - Стара Загора за обект – самостоятелен щанд за търговия на дребно с детски храни. Същият не е хранителен магазин, съобразно номенклатурата на Българската агенция по безопасност на храните. Хранителните магазини могат да бъдат: смесен магазин за търговия с храни и нехранителни стоки, смесен магазин за търговия с няколко групи храни, специализиран магазин, супермаркет и хипермаркет.

RZI stara zagora 03

С оглед на това, на магазин „Па-Па“, собственост на „ПАПА-БЕБЕ“ ООД - Стара Загора, е предписано да преустанови своята дейност, съгласно т. 13 от Заповед №РД-01-677/25.11.2020 г. на Министъра на здравеопазването.

Магазин „Па-Па“ не отговаря на критериите, предвидени в т. 13 от заповедта, съгласно които, обект, намиращ се в търговски център, може да работи: „Преустановяват се посещенията на търговските центрове (представляващи една или повече сгради, в които са разположени магазини, заведения и други търговски обекти) и търговски центрове тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни услуги в тях.“

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24