Стара Загора ще се потопи в звук и светлина по време на младежкия фестивал на изкуствата

Традиционният фестивал на изкуствата, който организира сдружението за съврeменно изкуство и култура „Различният поглед“, ще премине под мотото „Общуване беZ граници“.

Полет с балон, осветяване на емблематични сгради и чрез още иновативни начини ще се покаже талантът на младите артисти.

От 15 до 19 септември 2015 г. старозагорската публика ще има възможност да се наслади на богата палитра от творци и събития.

Младежки фестивал на изкустватаОрганизаторите са подготвили провокативни аудио-визуални пърформанси, кино селекции, танци, музика, театър, литература, изпълнения на различни независими творци и посланически изложби. Емблематични места в града ще придобият различна визия чрез звук и светлина.

Традиционно ще бъде проведена и дневна младежка платформа за креативност, по време на която независими артисти от цялата страна ще представят дейности, умения, активни проекти насочени към изкуство, спорт, екология, ритуали, иновации.

Партньори на форума на изкуствата „Общуване беZ граници“ са Община Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Регионален исторически музей, Държавна опера – Стара Загора, Държавен куклен театър – Стара Загора, Булсатком. Подкрепа за осъществяване на инициативата на „Различният поглед“ са оказали и Министерството на младежта и спорта, фондация „Америка за България“ и програма „Еразъм+“.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)