В кв. "Лозенец" се предоставят парцели на търг за изграждане на законни къщи

Общинският съвет на Стара Загора одобри продажбата срещу отстъпено право на строеж на шест парцела в кв. "Лозенец" в Стара Загора. Всеки от тях е с площ между 200 и 300 кв. м и дава възможност за изграждане на постройки с височина до 10 метра.

В старозагорския квартал Лозенец се предоставят парцели на търг за изграждане на законни къщиПървоначалната тръжна цена е между 4100 и 5200 лева за парцел. Търговете ще се състоят след около месец и половина, стана още ясно на последното заседание на Общинския съвет, проведено на 17 септември 2015 г.

Има постъпили заявления в Община Стара Загора от страна на представители на ромския етнос в кв. "Лозенец" за закупуване на отстъпено право на строеж, с цел да бъдат изградени законни къщи.

През миналата лятото на 2014 г. със заповед на кмета Живко Тодоров бяха съборени около 60 незаконни къщи. Издадени са заповеди за отстраняването на още около 90 постройки.

infoz autor www.infoz.bgМилиони американци наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД