Детски лекоатлетически празник ще се проведе на 1 юни 2022 г.

Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и Граждански клуб ЛИПА организират спортен празник в Деня на детето, 1 юни, на откритата лекоатлетическа писта на стадион „Берое“. В него ще се включат 154 деца от 1 до 4 клас, които тренират в клуба. Те ще бъдат разделени в две възрастови групи – от 1 и 2 клас и от 3 и 4 клас. Това ще бъде вътрешно състезание, което ще започне в 17:20 часа и ще приключи в 20:00 часа на 1 юни.

emiliya dragieva

Децата от 1 и 2 клас ще бягат в серии по 50, 60 и 200 метра с финал за постигналите най-добрите времена и ще направят щафетна игра. Батковците и каките от 3 и 4 клас ще направят щафетни игри и ще бягат на 400 метра, съобщи “ членът на Управителния съвет на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ Емилия Драгиева.

Събитието се провежда под мотото „Детски олимпийски надежди“ и се осъществява с подкрепата на Граждански клуб ЛИПА. Всички 154 участници в състезанието ще получат медали. Отделно ще бъдат наградени с медали и класиралите се на първо, второ и трето място. Всяко дете ще получи и торбичка с лакомства и фланелка с логото на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“.

В Спортния клуб по лека атлетика „Берое“ в момента тренират общо 240 деца, като 180 от тях са на възраст от 1 до 4 клас. Най-малките атлети са на 6-годишна възраст. Клубът пази традициите на Стара Загора като град на леката атлетика, който ражда шампиони.

Организаторите призовават: На 1 юни в 17:20 часа заповядайте на стадион „Берое“, за да аплодирате бъдещите шампиони на Стара Загора. Входът е свободен.

sporten praznik

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg