Софтуерната компания Regiocom разкрива офис в Стара Загора

Софтуерната компания Regiocom разкрива офис в Стара Загора

„Приветствам идването на „Региоком България“ в Стара Загора. Общината е готова да съдейства на всеки, който е решил да инвестира в града ни и разкрива работни места. Причината е, че по този начин допринасяме за разширяването на възможностите на града ни и даваме перспектива за младите хора не само да учат тук, но и да се развиват и остават в Стара Загора. Айти компаниите имат капацитета да осигуряват добро заплащане и кариерно израстване“.

Това каза кметът на общината Живко Тодоров при представянето на регионалния офис на немската компания, която започва дейността си в Стара Загора през август 2022 г.

Regiocom стартира с разкриване на офис, оборудван за 58 души, като очакванията са да нараснат над 100 в следващите месеци. По време на срещата стана ясно, че практика на фирмата е да инвестира и надгражда кадрите си. Компанията е една от водещите в Европа, доставящи услуги на предприятия в сферата на енергоснабдяването, телекомуникацията, техническата поддръжка и клиентското обслужване. Стара Загора е шестият български град, в който ще развива дейността си. Това сподели Росица Николова, която е мениджър „Маркетинг и рекрутинг политики“.

„Изключително благодаря за сърдечното отношение, което получаваме във вашия град. Успяхме да се срещнем с много хора, които ни подкрепят и имат интерес. Фирмата ни е в страната от 10 години. Щастливи сме, че над 1300 български служители са получили професионално развитие при нас“, сподели Яна Людериц, управител на компанията за България.

Ще се търсят служители с немски език и добра компютърна грамотност, обяви по време на срещата с медии Ясен Куманов, който е и проектен мениджър за Стара Загора. „Стремежът ми ще бъде устойчиво развитие на компанията, но и амбиция да разширяваме занапред дейността си и да даваме възможност на старозагорци“, подчерта Куманов. Той е възпитаник на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, като не пропусна да допълни, че в компанията им нивото на език от профилираните гимназии е достатъчно добро за стартиране на кариера в Regiocom.

В срещата се включиха още началникът на отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора Росица Райкова, представители на компанията, както и Радостин Танев, който преди няколко години стартира съвместна инициатива с местната администрация за привличане в Стара Загора на фирми, работещи в сектора на информационните технологии.

„Региоком“ e една от водещите компании в Европа, които доставят услуги на предприятия в сферата на енергоснабдяването, осигурявайки айти системи, техническа поддръжка и клиентско обслужване. Компанията е основана в Барлебен, Германия, през 1996 г. В България влиза през 2006 г., като дейността е свързана с отчитане на потреблението на електроенергия.

Офисът в Стара Загора се намира в City Center (бул. „Княз Ал. Батенберг“ 28, ет. 1) и е с площ от 400 кв. метра. Заедно с работните пространства има и обособени зони за релакс, конферентни и обучителни зали. Немският работодател ще открие над 50 работни места в града, като с опцията за работа от вкъщи ще даде възможност на много немскоговорящи хора от близките населени места да работят за утвърдена европейска компания.

„Ние виждаме потенциал в по-малките населени места. Тези градове имат много добри езикови гимназии, от които излизат хора с отлични компетенции по немски език. Вярваме, че ще можем да предоставим на хората от тези райони сигурна работа, възможности за развитие, отлични доходи и много добри условия на труд. Може би ще накараме и много млади хора да се завърнат по родните си места.“, казват от маркетинговия отдел на „Региоком България“.

Преди Стара Загора дружеството има офиси във Варна, София, Велико Търново, Русе и Бургас. Създава се и офис в Добрич.

В „Региоком“ работят повече от 6000 служители, в 23 локации в Германия, Австрия, България, Турция и Аржентина. Компанията е един от водещите доставчици на услуги за сфери, свързани с телекомуникация, енергийнни доставки и транспорт.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24