Август е изпълнен с музика в Стара Загора

Община Стара Загора организира специални концерти за любителите на музиката под надслов „Август е музика“. Традиционните летни музикални вечери ще се провежда от 8 до 12 август на сцената пред Община Стара Загора. На 8 август от 20:00 часа ще се представи Дуо Адикт. Дует Адикт е в състав Нели Петкова - сопран и Теодор Петков - баритон. Техният богат репертоар включва различни жанрове като опера, оперета, мюзикъл, джаз поп, естрада.

Изнасят концерти в България и чужбина. Любовта ги свързва както в музиката, така и в живота.

richard

Във вторник (9 август) отново от 20.00 часа старозагорци ще се насладят на концерт на Ричард Мантарлиев - (китара и вокал)

Ричард Мантарлиев /Ричи/ е от Пловдив, един от фаворитите в миналогодишното издание на музикалния формат „Гласът на България“. Финалист и в австрийското издание на музикалния формат Pop Stars. Виртуоз на китарата, лирик в пеенето, Ричи очарова с професионализъм, брилянтен прочит и импровизации на тема рок музика. Най–новият му авторски проект - песента „Сън в тъга“, уверено върви нагоре в класацията за българска рок и поп музика ТОП 20 на БНР.

В сряда от 20:00 часа ще звучи лиричният глас на Стелияна Христова и вокалните изпълнения на Петко Савов.

steliana

Популярната певица и вокален педагог Стелияна Христова е от Велико Търново. Победител в първия сезон на „Гласът на България“ през 2011 г. Носител на огромен брой отличия от наши и международни конкурси и фестивали. През 2008 година става лауреат и носител на голямата награда в област “Изкуство” на ”Фондация Димитър Бербатов”. През годините талантливата певица работи много и с много професионални артисти и музиканти, участва в различни музикални проекти. Стелияна работи активно и на клубната сцена у нас. Дипломиран музикален педагог, има и собствена музикална школа.

На Международния ден на младежта - 12 август, от 20:00 часа ще има концерт на „Джуниър бенд“ от Велико Търново. „Джуниър бенд“ – духовият оркестър на СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново завладява с талант, жизнерадост и артистичност. Възпитаниците на диригента Йордан Цветанов ще представят в Стара Загора своето уникално шоу, в което джаз, фънк и духова музика са в невероятно съчетание. Атрактивното присъствие на момчетата и момичетата от Джуниър бенд създава взривяваща атмосфера от емоции при всяко тяхно изпълнение.

bande

www.infoz.bg  www.infoz.bg