Кой се страхува от Кейт Бланшет?

Вече 18 години Кейт Бланшет съжителства в стабилен и хармоничен брак със съпруга си Андрю Ъптън. Поне така се смяташе до вчера, когато 45-годшната актриса буквално хвърли бомба в светските среди, разкривайки в отговор на журналистически въпрос, че през годините е имала не една или две връзки с други жени. Всъщност, основната тема на разговора между Кейт Бланшет и Рамин Сетуде от изданието Variety, е новият филм Carol. В него актрисата играе именно бисексуална жена.

Тъкмо този факт обаче провокира репортера да я попита дали за първи път влиза в ролята на лесбийка. Въпрос, на който австралийката отговаря с друг въпрос: “Във филм или в живота?” В крайна сметка след това допълва: “Много пъти!”

Cate BlanchettСамият филм Carol е замислян и реализиран в продължение на цели 15 години и е базиран на една изключително скандална за времето си (1952 година) книга - “Цената на солта” на Патриша Хайсмит. В основата на сюжета стои служителка в магазин, която мечтае за по-добър във всяко едно отношение живот. В хода на действието, което се развива през 50-те години на миналия век в Ню Йорк, тя се влюбва в по-възрастна омъжена жена. Световната премиера на лентата, в която участват също Руни Мара, Кайл Чандлър и Сара Полсън, е на 17 май, в рамките на Фестивала в Кан.

Това съвсем не е първа провокативна роля за Кейт Бланшет. През годините австралийката записа в творческата си биография няколко изключително силни и запомнящи се превъплъщения във филми  като “Елизабет”, “Не съм там”, “Властелинът на пръстените” и “Син жасмин”. Последният ѝ донесе и така мечтаният Оскар за главна женска роля през 2013 година.

В интервюто си пред Variety актрисата разкрива, че никога и за нищо на света не би си направила профил в Twitter или която и да е друга социална мрежа: “Ако го направя, сигурно ще свърша в клиника за лечение на зависимости. Това нещо води към пристрастяване.”

Кейт Бланшет споделя и че в началото на снимките на Carol ѝ е било изключително интересно да се запознае с филмов проект, в който и двете главни героини са жени: “Среден клас филми с жени в центъра на сюжета си са трудни за финансиране. Има много хора, водени от напълно погрешната идея, че публиката не иска да гледа това, което не е вярно. Но има надежда. От изцяло мъжка, индустрията малко по малко се превръща в равноправна. Надявам се някой ден тази тема въобще да не съществува като въпрос и проблем."

infoz autor Гергана Няголова | www.infoz.bg (по информация на Variety Magazine)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

„Джаз форум“  Стара Загора
 
24 май Стара Загора

Светът

60% от хората в Япония смятат, че Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през лятото на 2021 г. трябва да бъдат отменени. Към 25% от запитаните в анкета са на мнение, че игрите трябва да се състоят, но без зрители, а 12,6% се обявяват за провеждане на игрите при ограничен брой публика

* * *
Най-малко 26 човека са загинали и 50 са били ранени вследствие на израелските въздушни удари по град Газа на 16 май. Това е най-кръвопролитната единична атака от започналите преди седмица ожесточени боеве между Израел и ислямисткото движение „Хамас“

* * *
Израелски въздушен удар разруши 11-етажна сграда в град Газа, в която се помещаваха офиси на „Асошиейтед прес“ и други медии. Всички служители и сътрудници на „Асошиейтед прес“ бяха евакуирани безопасно. „Ние сме шокирани и ужасени, че израелската армия атакува и унищожи сградата, в която се помещаваха бюрото на “Асошиейтед прес„ и други новинарски организации в Газа. На косъм избегнахме ужасна загуба на човешки живот“ – заяви президентът и главен изпълнителен директор на „Асошиейтед прес“ Гари Пруит. По данни на здравното министерство в Газа новата конфронтация е взела от понеделник насам 119 жертви от палестинска страна, в това число 31 деца. Ранените в ивицата Газа са 830

* * *
Иран обеща на палестинското движение „Хамас“ подкрепа в борбата срещу Израел. Командирът на бригадите „Кудс“ на иранския гвардейски корпус Есмаил Каани е уверил лидера на „Хамас“ Исмаил Хания в пълната си подкрепа

* * *
Безпилотен китайски космически апарат се приземи успешно на повърхността на Марс заедно с намиращия се на борда му марсоход „Чжужун“. „Тянвън“ излетя от Земята на 23 юли 2020 г. с помощта на ракетата носител „Чанчжън-5“ и достигна орбитата на Марс през февруари тази година. Китай става втората космическа страна след САЩ, кацала на Червената планета.

* * *
САЩ извадиха компания „Сяоми“ от черния списък

Най-четеното от последните дни