Мъж води дело в съда, с искане да стане с 20 години по-млад

Холандецът Емил Рателбанд започна правна битка, за да промени възрастта си и по този начин да подобри живота си и перспективите си за нови запознанства и работа. Рателбанд е на 69 години, но иска да премести официално рождения си ден от 11 март 1949 на 11 март 1969 година.

Той обяснява странното си за някои хора желание, сравнявайки промяната с практиката на други хора да се представят като транссексуални. Живеем във време, когато можете да промените името си и пола си. Защо аз да не мога да решавам каква да бъде собствената ми възраст? - пита Емил Рателбанд.

Emile RatelbandЕмил Рателбанд е предприемач и консултант по личностното развитие. Основател е на Ratelband Research Institute и на фондация, носеща неговото име, Автор е на 12 книги. Оратор, който има богат опит при изнасяне на публични лекции. Емил Рателбанд има 7 деца и постоянна връзка с жена. В личния си живот изпълнява мисията си, като вярва в здравето и контакта с близкия кръг от хора. Решил е да живее поне 94 години и да напусне този свят здрав.

Местен съд в холандския град Арнхем се очаква да се произнесе по делото в срок от един месец. Към момента няма правен механизъм, позволяващ на човек да промени легално датата си на раждане. Един от съдиите е задал въпроса какво ще стане с всичко случило се през тези 20 години, които Рателбанд иска да изтрие от живота си. Но завелият делото холандец е непреклонен. Рателбанд твърди, че реално се чувства с 20 години по-млад. Но възрастта му е повод за дискриминация срещу него. Възрастта влияе негативно на шансовете му да намира си работа и да се запознава с жени.

„Когато съм на 69 години, съм много ограничен. Като човек на 49 години, аз мога много по-лесно да си купя нова къща, да карам различна кола, да поема повече работа“ - обяснява Рателбанд. На 49 днес Рателбанд може да бъде в превъзходна позиция и в социалните мрежи, а те не съществуваха преди 20 години и това го поставя в неравностойно положение. В съда той отстоява искането си, като твърди, че според лекарите има тялото на 45-годишен и се чувства толкова млад. Безспорно е, че начина на живот, епохата, в която човек е роден и генетичните особености на всеки, влияят пряко на начина, по който човешкото тяло остарява. Конституцията на Холандия изрично забранява дискриминацията по отношение на заетостта въз основа на възрастта.

Емил Рателбанд е готов да се откаже от пенсията си, ако съдът промени датата му на раждане.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни