Стара Загора заема първо място в престижна международна класация

Стара Загора е в челната десятка в престижна международна класация

В проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, проведено от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс за преки чуждестранни инвестиции, Стара Загора е класирана на 6-о място в престижната класация. Стара Загора е в челната десятка в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители. Стара Загора зае първото място в категорията в класацията за 2018/19 година.

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2020/21, изданието fDi Intelligence на Файненшъл таймс използва данни, събрани чрез специалните ѝ онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

В проучаването Стара Загора беше представена от екипа на Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора. Събраната информация е за 505 локации, за сравнение в изданието 2018/19 г. бяха 489. Градовете този път са 319; регионите 148; 38 местни производствени консорциума.

Критериите и тази година са разпределени в пет отделни категории: Икономически потенциал, Работна среда, Ефективност на разходите, Инфраструктура и Бизнес среда. Всеки участник може да получи максимум 10 точки за всяка категория данни, чиято тежест е допълнително определяна от екипа на fDi Intelligence, за да отговаря на търсените критерии за всяка подкатегория на класацията Европейски градове и региони на бъдещето.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 10 март в Кан, Франция. Обичайно церемонията събира над 80 участници от различни държави – кметове, инвеститори, агенции за инвестиции и развитие. Очаква се да има представители на Стара Загора, които да използват и възможността за контакти промотиране на инвестиционния потенциал в града и региона.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите