Представиха туристическия потенциал на Стара Загора в Белград

Представиха туристическия потенциал на Стара Загора в Белград

Стара Загора се представи като целогодишна туристическа дестинация на 42-ото издание на Международното туристическо изложение в Белград, провело се от 20 до 23 февруари. Непозната до сега за повечето сърби, Стара Загора вече е във фокуса на тяхното внимание при избор на пътувания в България, съобщиха от пресцентъра на Общината.

stara zagora 2

Културно-историческото наследство на Стара Загора, атракциите и събитията в града, както и възможностите за спа туризъм бяха сред най-привлекателните.
Стара Загора беше представена заедно с още пет общини. Националният информационен щанд беше посетен от Радко Влайков, посланика на България в Сърбия, и Александър Ангелов – ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси. Те, както и посетителите на щанда, оцениха предлагането на рекламно-информационни материали на сръбски език.

Форумът в сръбската столица е най-голямото събитие при западните ни съседи за тази година. На изложението участниците са над 700 от 40 страни. В тазгодишното издание организаторите обявиха рекорден брой посетители - над 70 000 души.

www.infoz.bg  www.infoz.bg