Представители на „Адидас“ проучват възможности за инвестиции в България

Представители на „Адидас“ проучват възможности за инвестиции в България

Представители на спортния гигант „Адидас“ са на посещение в България за проучване на възможностите за инвестиции. Визитата е по покана на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и е продължение на проведената среща в края на септември 2022 г., когато икономическият министър посети централата на компанията в Германия.

Министър Стоянов и представителите на компанията проведоха среща в Министерството на икономиката и индустрията, след което заедно посетиха София Тех Парк, където им бяха представени визията за разширяване на парка и зоните за бъдещо развитие на научно-технологичния комплекс.

„Адидас“ имат интерес към локации, които могат да дадат добавена стойност в развитието им на дигитални продукти и технологии, стана ясно по време на разговорите. „София Тех Парк е отлична локация за инвеститори от вашия ранг, а паралелно с това страната ни може да предложи специалисти на световно ниво, които да гарантират добавена стойност на крайния продукт“, подчерта министър Стоянов.

България е трета в света по айти специалисти на глава от населението и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хил. души през 2021 г., а общият брой на заетите в сектора на информационните и комуникационните технологии надхвърля 200 хил. души. Представителите на „Адидас“ споделиха, че имат олични впечатления от България като извор на таланти в сферата на информационните технологии, дигитализацията и иновациите.

www.infoz.bg  www.infoz.bg