Отървете се от мишки и плъхове с помощта на тези методи

Сред най-неприятните посетители в дома на хората се явяват гризачите, като мишките и плъховете. Освен че присъствието им е неприятно за членовете на семейството, те са и преносители на много зарази, инфекциозни болести, сред които хепатит и туларемия. В допълнение към негативите от присъствието им в домашната ви обстановка, плъховете и мишките създават повреди, като издълбаване на дупки, изяждане на хранителни запази, създаване на мръсотия.

Тяхното прогонване е трудно, защото те бързо придобиват резистентност към химичните вещества, намиращи се в препаратите за унищожаването им. За да постигнете успеваемост при премахването на вредителите, трябва да се насочите към употреба на ефикасни продукти за защита, явяващи се отровите.

Как да разберете, че имате плъхове или мишки вкъщи?

За да установите, че имате нужда от предприемане на мерки за премахване на плъхове и мишки, на първо място трябва да се уверите, че в дома ви има такива. Има няколко индикатора, които ще ви покажат дали има смисъл от тревоги и осъществяване на подобаваща защита. Такива са:

 • наличие на миши изпражнения – несъмнено това е сред първите следи, които доказват наличието на гризачи в домашни условия. Забележите такива, нашествието е сигурно;
 • следи от храни по рафтовете и чекмеджетата, дупки по картонените кутии, както и разпиляна храна;
 • ако видите представител на вредителите със сигурност не е сам. Те се придвижват на групи, размножават се бързо и когато открият храна и убежище трудно го напускат;
 • налични дупки и процепи – не забравяйте, че структурата на плъховете и мишките е такава, че те могат да проникнат дори през много тесни пространства.

Какви мерки можете да предприемете за ефективно гонене на плъхове и мишки?

Преди да предприемете по-сериозни действия по унищожаване на неприятелите с отрова, трябва да се уверите, че сте направили следните предварителни стъпки:

 1. Установили сте наличието на вредителите на вашата територия по някое от горепосочените обстоятелства.
 2. Проверили сте обстойно къщата или апартамента си и сте се опитали да откриете процепи или дупки, които нашествениците използват, за да се внедрят.
 3. Не дръжте струпани куфари и вещи, които не се почистват и събират прах, както и избягвайте големите количества отпадъци на едно място. Гризачите са привлечени от хранителни остатъци, както и изразени миризми, каквито са тези на ферментиралата храна;
 4. Запълнили сте всички процепи и дупки с подръчни материали, мазилка или изолация, за да възпрепятствате проникването на още представители от техния вид. При запълване на дупки е подходящо поставянето на стоманена вълна, доказала своята ефикасност срещу вредителите.
 5. Подбор на най-правилните средства за борба, които могат да бъдат както унищожителни, като отровите и капаните, така и прогонващи, като ултразвуковите уреди.

Какви видове средства за борба с гризачите има?

За провеждане на ефективна и успешна вреда с гризачите са изобретени множество разнообразни средства за постигането. Основните такива, даващи отлични крайни резултати, които се характеризират като известни и оптимални мерки при наличие на неприятели, са:

 • уреди – устройствата са хуманен начин за гонене на гризачите. Те могат да бъдат електромагнитни, ултразвукови или комбинирани, които излъчват мощен сигнал на определена честота, която причинява страх сред представителите или възпрепятства репродуктивните им способности, които ги кара да напуснат територията ви;
 • капани – доказано ефикасен метод, който се предлага в множество варианти. Във физическите и онлайн магазините ще откриете механични, електроннни капани, модели с лепило. За допълнително засилване на ефекта от използването на тези средства можете да добавите примамка, в която се съдържа атрактант;
 • отрови – те са сред най-ефективните начини да се отървете от проблема с вредителите. Докато уредите действат само докато са в режим на работа, а капаните улавят единични плъхове или мишки, отровите действат ефективно за премахването на всички представители, които се намират във вашия дом.

Какви типове силни отрови за плъхове и мишки ще откриете?

силна отрова за плъхове

Ще срещнете много варианти, които действат като отрова за натрапниците. Могат да бъдат в различна форма. Сред най-разпространените видове са тези, които са под формата на концентрат, който се разрежда с вода. Готовият разтвор се използва за обработване на местата, където вредителите преминават или си създават убежища. Третирането с родентицидните примамки може да бъде чрез ръчна пръскачка.

Ще откриете продукти, категоризирани като отрова за мишки и плъхове, които са под формата на гелове. Те действат като примамка, която гризачите изяждат и при контакт със стомаха умират. Има съвременни продукти, които мумифицират животното, а не го разлагат, което не създава неприятна миризма за живущите.

Има още спрейове и пяни, които ефективно унищожават вредителите.

Ще откриете и съвременни отрови, които са подходящи за домове, в които има присъствие на малки деца или домашни любимци. Те не съдържат силни химични вещества и са безопасни за всички други, освен за плъховете и мишките. След поглъщане, сместа се раздува в стомаха им, а те нямат способност за повръщане.

Восъчните блокчета са продукти, действащи като отрова, които са подходящи за приложение както в открити зони, така и в закрити и дори канализационни тръби. Плъховете и мишките изяждат блокчето, което съдържа отрова, и умират. При този метод е важно да приложите повторно залагане на отровата, за да сте сигурни в максималния ефект. Второто третиране с восъчните блокчета следва да бъде около 10 дни след първото. Влагоустойчивостта на продукта за унищожение на вредителите е сред основните му предимства, които го правят подходящ за шахти, тръби и канализация, където именно гризачите се укриват и използват за придвижване.

Независимо от избрания продукт, окачествен като отрова, винаги следвайте инструкциите на производителя, както и при необходимост се снабдете с лични предпазни средства, осигуряващи вашата безопасност по време на обработка.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg