Канапе - мека мебел - диван

Канапето – за кои стаи е подходящо?

Мебели като канапето допринасят много за съвременни интериор. Дизайнът на този компонент е важно да бъде актуален, да е практичен, за да допълни обзавеждането и да му придаде характерно звучене. Специфичното за него са по-малките му размери, което го прави подходящ не само за стаи като хола, но и за други помещения като спалнята и детската.

Често можем забележим двуместни канапета в офиси и в салони за красота, където има отреден кът за чакащи. Моделите, снабдени с механизъм за функция сън, са подходящи за спане и релакс.

Какви са достойнствата на съвременното канапе?

Функционално, удобно и практично, съвременното канапе е стилен начин да внесем допълнителни удобства в своя дом, който освен модерен, трябва да предлага и нужната доза комфорт. С особено внимание се подхожда към всекидневната, където ежедневно се отдаваме на почивка след работа и през уикенда.

Наша отговорност е да я обзаведем красиво и функционално, като присъствието на двуместно или триместно диванче е силно желателно. Пазарът предлага разнообразие от модели, които могат да се купят и на изгодни цени. Клик-клак решенията са сред топ попаденията, като те са и едни от най-предпочитаните, споделят от онлайн магазин Mebelmag.

Много се говори за предимствата на канапето. То е полезна мебел по ред причини, като освен допълнителното място за седене, което ни осигурява, то може да се превърне в ключов интериорен акцент към обзавеждането. Ако е снабдено с функция за сън, е възможно да изпълнява и ролята на комфортно легло, което да използваме всяка нощ или спорадично.

За кои помещения е подходящо?

Канапето няма строго предназначение. То може да бъде поставено почти навсякъде, защото носи огромна практическа и естетическа стойност. Ето за къде може да се постави:

  • дневна – това е класическото предназначение на този вид мека мебел. Тя се вписва най-добре във всекидневната, където можем да я комбинираме с други компоненти като холна маса, тиви секция и др. При избор е важно да се съгласуват размерите на дивана с наличното пространство, както и неговия дизайн;
  • спалня – ако стаята за сън е просторна и може да побере повече и с по-голям обем мебели, то тогава има логика да се заложи на малък диван като допълващ елемент. Отново се обръща внимания на неговия цвят, дизайн и материали за изработка, за да впише добре в общия интериор;
  • стая за гости – тя е онази част от жилището, на която не отдаваме голямо значение, защото не се използва особено често. Въпреки това е резонно да я обзаведем модерно и удобно, така че гостите ни да се чувстват като у дома си, когато са ни посетили. В нея можем да сложим не само основна спалня, но и канапе към нея, за да има повече места за настаняване, когато ситуацията го налага;
  • детска стая – тя е на почит във всяко едно семейство, което обяснява и суетенето около нейното оформление. Какви мебели да изберем, за да се чувства детето ни максимално добре, докато прекарва време в стаята си? Тук експертите съветват да се заложи на стандартен интериорен комплект, а при наличието на повече място – да се добави и малък диван. С него не само ще се запълнят свободните ниши, но и детето ще има повече възможности за игра и почивка.

Канапето е важна мебел за хора с вкус. Не е задължителна, но е добре да присъства, защото с нея престоят у дома е още по-приятен и пълноценен.

Какъв модел да изберем?

Когато настъпи моментът да купим ново канапе, трябва да знаем какво точно търсим. В много от случаите нямаме достатъчна яснота по въпроса и стреляме „на посоки“. Казваме си, че ще решаваме на момента, но това не е добър подход. Ето в какво се състои правилното ни поведение като потребители:

  • определяне на бюджет – много купувачи започват първо от цената. Определят „таван“ и се стремят да не го надвишават. Когато знаем колко точно можем да похарчим, няма да си губим времето в разглеждане на стоки, които не са ни по джоба. Почти всички онлайн магазини предлагат и филтри за по-лесно търсене, които могат да се приложат и по отношение стойността на меката мебел;
  • изисквания към дизайна – в светли или в тъмни цветове, от кожа или от текстил, в класически или в ретро стил… Неминуемо има много върху какво да се мисли, що се касае до дизайна на бъдещото канапе. Голяма част от потребителите прекарват дни наред в обмисляне на това каква да бъде неговата визия. Изобилието от решения по магазините затруднява допълнително крайния избор, но наред с това дава и отлични възможности за обособяването на модерна обстановка;
  • качество – няма нищо по-важно от това меката мебел, без значение нейния вид, да е добре изработена. Не е ли това така, рискът от нейната бърза амортизация расте реципрочно с лошата направа. Когато купувате канапе, не правете компромиси с неговото качество.

Интериорната идилия не е утопия. Тя е напълно съвместима с реалността, защото днес всеки може да постигне съвършенство по отношение обзавеждането на своя дом. За целта, трябва да се обърне специално внимание на меката мебел, която е основен източник на красота и комфорт.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24