Уютни кътчета в градината - мебели

Уютни кътчета в градината

Кътчето за отдих в градината често остава неозеленено и забравено. Създаването на уютен кът във вашата градина е чудесен начин да се възползвате максимално от вашето външно пространство. Уютният кът може да бъде релаксираща зона, където да се отпуснете след дълъг ден. Изграждането на тераса в обособеното място и обзавеждането ѝ с подходящите мебели ще превърне къта в любимо на всички пространство. Ако сте любопитни как да постигнете това, прочетете нашите съвети.

Разбира се, вашата градина не е само една пергола и два шезлонга. Огледайте се: има толкова прекрасни кътчета, които могат да се превърнат в интересни места, не по-малко атрактивни от огнището или барбекю зоната. Отново всичко зависи от вас и от желанието ви да използвате максимално мястото. Едва ли има две еднакви градини, така че няма и два идентични екстериора. Не търсете готови решения, разгледайте отделните градински мебели и подходящи аксесоари, за да създадете своето неповторимо пространство. Вече има места като gardenway.bg, които предлагат качество и разнообразие за обзавеждане на градината.

Метален градински ъгъл с висока маса и пуф, снимка: gardenway.bg
Метален градински ъгъл с висока маса и пуф, снимка: gardenway.bg

Кой е най-бързият и ефектен начин да обособите отделен кът в градината?

Използвайте екстериорно обзавеждане, за да наподобите уюта, който е вътре във вилата. Градинските мебели са не по-малко разнообразни и можете да избирате наистина от много предложения. Основно те могат да се разделят според материала, от който са произведени – дърво, метал, техноратан. Нека поговорим малко повече за всеки от тях:

  • Дървени градински мебели

Когато говорим за мебели, няма как първата асоциация да не е дърво. Класическият материал, дар от природата, подходящ за маси и столове, за гардероби, дивани и кресла. Дървените пейки, маси и столове не само осигуряват външни зони с усещане за извънградска градина, но и могат да издържат години, ако се грижим правилно за тях. Дървените мебели подхождат добре на големи градини, независимо дали ги поставяте на вътрешен двор или край езерото. Имайки повече пространство, можете да се насладите не само на маса и столове, но и на пейки, които можете да поставите в ключови зони, за да създадете елемент или просто да се насладите на гледката от определено място в градинското пространство. Въпреки това, ако имате по-малка градина, дървените мебели стоят също толкова добре, тъй като не доминират или затрупват малките пространства поради естествения си цвят. Няма да пропуснем и факта, че това е най-екологичният вариант за външното обзавеждане.

Дървена градинска люлка със седалка от плат, снимка: gardenway.bg
Дървена градинска люлка със седалка от плат, снимка: gardenway.bg

  • Мебели от метал

Металните градински мебели са много по-устойчиви на ежедневно износване, което е една от основните причини да са избор номер едно за много клиенти. Металът е много по-твърд, по-здрав и по-тежък от други видове мебели като дърво и пластмаса, което означава, че този тип мебели оцеляват много години. Може да не сте се сетили за това, но ако го сравните с мебели от дърво, пластмаса, плат и кожа, металът всъщност е по-безопасен, тъй като е устойчив на пламък, което го прави по-малко опасен. Металът е много по-устойчив и на атмосферни влияния и може да се държи навън по всяко време. Поради тази причина все повече хора започват да използват метални мебели навън за своите тераси и градини.

Комплект мебели за отдих от техноратан, снимка: gardenway.bg
Комплект мебели за отдих от техноратан, снимка: gardenway.bg

  • Предложенията от техноратан

Това е модерен синтетичен аналог на естествения материал ратан, наричан още синтетичен ратан. Той е още по-устойчив на промени в климата и метеорологичните условия, включително ниски температури и замръзване, така че може да зимува на открито. Освен това не изисква допълнителна поддръжка. Полиетиленът, от който е направен, може да се рециклира. Мебелите, произведени с него в непроменен вид, трябва да служат от около 10 до 15 години. В сравнение с пластмасовите си събратя се отличават с безупречна естетика и издръжливост, което безспорно говори в тяхна полза, още повече, че са много по-безопасни за околната среда.

Градинските мебели са прекрасно решение за създаването на неповторимо пространство. Избирайте според вкуса и стила си, превърнете своята градина в единствено място под слънцето!

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg