Зам.-председателят на ЕК Андрус Ансип ще участва в граждански диалог в София

Младежи от Стара Загора ще имат възможност да общуват пряко със заместник-председателя на Европейската комисия Андрус Ансип, отговарящ за цифровия единен пазар, и да му зададат въпроси, които ги вълнуват. Около 50 представители на младежки структури от Стара Загора са поканени да участват в граждански диалог с Андрус Ансип и с президента на България Росен Плевнелиев.

andrus ansipФорумът е организиран от Европейската комисия и ще се проведе на 21 април 2015 г. от 14:30 часа в търговски център Парадайз в София. На събитието ще присъства и представител на www.infoz.bg.

Основните теми на диалога ще са гражданството и бъдещето на Европа, цифровият единен пазар и опасенията на гражданите.

На 20 април от 16:00 часа вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще участват в кръгла маса със заместник-председателя на ЕК Андрус Ансип, посветена на единния цифров пазар, електронно управление и дигиталното предприемачество, съобщиха от правителствената пресслужба.

Дискусията е организирана от Българската асоциация по информационни технологии и Ева Паунова, член на Европейския парламент от групата на ГЕРБ/ЕНП.

Сред основните теми, които ще се обсъждат на форума, са приоритетите и целите на страната за развитие на електронното управление, електронната свързаност, електронните услуги за бизнеса и гражданите, дигитална трансформация на икономиката, дигитално предприемачество и др.

За участие в кръглата маса е отправена покана към министър-председателя Бойко Борисов.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24