Започна изборният ден

На изборите за 44-ото Народно събрание в област Стара Загора право на вот имат 299 094 души. Те ще гласуват в 489 секции, в това число влизат и шестте подвижни. За 11-те мандата в следващия парламент претендентите са 183-ма. Бюлетината включва 20 партии и коалиции и един независим кандидат.

Постъпилите жалби в Районната избирателна комисия преди изборния ден са отхвърлени като неоснователни.

votВ повечето общини в област Стара Загора са забранени продажбата и употребата на алкохол, както и провеждането на масови прояви на открито.

Община Стара Загора осигурява специализиран транспорт за лица с физически и зрителни увреждания до избирателните секции. Заявки се приемат на тел. 042 614 614 от 8:00 до 18:00 часа.

За първи път днес ще гласуват 485 избиратели в община Стара Загора, които са навършили пълнолетие след втория тур на президентските избори.

А в самия изборен ден на 18 години стават 5 души. В списъците са включени и петима столетници, най-възрастният е на 104 г.

На 26 март гласуването започва в 7.00 часа и приключва в 20.00 часа, съобщиха от Централната избирателна комисия. Извън страната изборният ден започва в 7:00 часа местно време и приключва в 20:00 часа местно време.

Ако в 20:00 часа пред изборното помещение има негласували, председателят и секретарят на комисията установяват техния брой и самоличност, като избирателите предават документите си за самоличност на комисията. Само те се допускат до гласуване след 20:00 часа, но не по-късно от 21:00 часа (извън страната това е съответното местно време).

Охраната на изборните помещения на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, през изминалата нощ премина без инциденти. За осигуряване на нормалното протичане на изборите в региона работят 549 служители на МВР.

www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24