Сайтът на Българското председателство на Съвета на ЕС ще е готов до декември

Не повече от 70 хил. лева ще струва сайтът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. В тази цена влизат разработване на уеб сайт и мобилно приложение към него, предоставяне на хостинг и на стрийминг.

logo bg2018От министерството отрекоха твърденията, че вече е избран изпълнител на проекта и сумата за изработката му е 120 хил. лева, определяйки я като „абсолютно невярна“.

Постъпилите оферти за новия сайт ще бъдат отворени в петък (25 август), а сайтът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз трябва да започне работа през декември. В момента на адрес www.eu2018bg.bg се намира страницата на Министерството за Българското председателство на съвета на ЕС 2018. На този адрес от 1 декември 2017 година ще бъде разположен порталът, а сайтът на министерството ще бъде преместен на адрес www.bg-eupresidency.gov.bg.

Разработването на техническото задание за портала на Председателството е по образец и по изискванията на Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз. Страницата на председателството ще е на четири езика – български, английски, френски и немски, като ще бъде съобразена с нуждите на хората с увреждания. Сайтът ще бъде основният източник на информация, свързана с Председателството, предназначена за журналист, широката общественост, както и за практикуващи специалисти и експерти. На него ще бъде разположен календар с подробностите за всички събития по време на Председателството.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг. Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видео материали.

Подробности за процедурата по събиране на оферти за разработване на сайта на председателството може да намерите на този адрес.

На адрес www.eu2018bg.bg от 1 декември 2017 г. ще бъде разположен порталът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз

 

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber