Временно се спират влаковете в участъка между Пловдив и Стара Загора

От 4 септември до 20 октомври 2017 г. предстоят временни промени в организацията на движението на всички влакове, които преминават в участъка между гарите Пловдив и Стара Загора. Няма да преминават всички бързи влакове, а част от трасето на пътническите се обслужва от автобуси.

Временната реорганизация е свързана със строителните дейности за изпълнението на проект на Национална компания железопътна инфраструктура за "Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас, Фаза 2", обект: "Рехабилитация на железопътен участък Скутаре – Оризово".

vlakПрез този период всички бързи влакове, които преминават в участъка между Пловдив и Стара Загора, ще се движат през Димитровград. Тези влакове пътуват по направленията София - Варна - София, София - Бургас - София и Пловдив - Варна - Пловдив.

За клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси за превоз на пътниците (пътнически влакове) между гарите Пловдив и Оризово. Поради пътуването с автобуси няма да бъде възможен превозът на велосипеди и домашни любимци. Автобуси заместват влаковете в отсечката от Пловдив до ж.п. гара Оризово, а от Оризово пътниците за Стара Загора отново ще се качват на влак.

Въведени ще бъдат и промени в разписанията на влакове, които се движат в съседни направления на ремонтирания участък, с цел да се осигури регулярно придвижване и осъществяване на връзки с други влакове.

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, ще бъде поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД (www.bdz.bg).

За подробна информация клиентите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД могат да се обръщат към гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

map bulgaria bdz 

www.infoz.bg

Теми: