Голям арсенал с незаконно оръжие е иззет при две полицейски акции

Голямо количество незаконно оръжие е заловено при акция в София и село Габарево до Павел баня. При обиските са намерени автомати Калашников, пистолети и патрини. По-голяма част от конфискуваното е опаковано в торби и кутии. Една част от оръжието е ново и не е използвано. В София част от оръжието е било складирано в гараж в ж.к. „Гео Милев”.

Обиските са започнали преди няколко дни.

Заглушители като тези, които са заловени, се ползват само от специалните част в България. В гаража в София са намерени и 8 кг черен барут. Би останала само дупка от сградата, ако се взриви, коментира заместник-главният прокурор Иван Гешев. Той уточни, че били заловени и спусъци за гранатомети. Разследващите са категорични, че част от заловения арсенал е произведен в завод „Арсенал” в Казанлък и е изнесен нелегално. Там са направени и специалните заглушители.

Директорът на Главна дирекция Борба с организираната престъпност главен комисар Ивайло Спиридонов допълни, че при акцията са заловени огромно количество патрони и броят им може да стигне до 100 хиляди.

p1140651

p1140695

dsc 0340

dsc 0351

www.infoz.bg  www.infoz.bg