Голям арсенал с незаконно оръжие е иззет при две полицейски акции

Голямо количество незаконно оръжие е заловено при акция в София и село Габарево до Павел баня. При обиските са намерени автомати Калашников, пистолети и патрини. По-голяма част от конфискуваното е опаковано в торби и кутии. Една част от оръжието е ново и не е използвано. В София част от оръжието е било складирано в гараж в ж.к. „Гео Милев”.

Обиските са започнали преди няколко дни.

Заглушители като тези, които са заловени, се ползват само от специалните част в България. В гаража в София са намерени и 8 кг черен барут. Би останала само дупка от сградата, ако се взриви, коментира заместник-главният прокурор Иван Гешев. Той уточни, че били заловени и спусъци за гранатомети. Разследващите са категорични, че част от заловения арсенал е произведен в завод „Арсенал” в Казанлък и е изнесен нелегално. Там са направени и специалните заглушители.

Директорът на Главна дирекция Борба с организираната престъпност главен комисар Ивайло Спиридонов допълни, че при акцията са заловени огромно количество патрони и броят им може да стигне до 100 хиляди.

p1140651

p1140695

dsc 0340

dsc 0351

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни