Премиерът Бойко Борисов и европейски лидери инспеткират границата с Турция

Във вторник министър-председателят Бойко Борисов ще посрещне на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко Войвода“ председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

bg punkt

Заедно с тях премиерът Борисов ще облети с хеликоптер част от южната граница на страната ни, която е външна за Европейския съюз. Бойко Борисов ще ги запознае с въведените от години мерки, които България изпълнява, гарантиращи сигурност за целия Европейски съюз.

Очаква се премиерът Бойко Борисов и европейските лидери да пристигнат на Правителствена зала на летище София около 17:00 часа, където ще обсъдят актуалната обстановка във връзка с мигрантския натиск и събитията в Сирия.

Министър-председателят Борисов ще информира председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел за срещата му в понеделник вечерта с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, провела се в Анкара. При разговора ще бъдат дискутирани и необходимите действия, които трябва да се предприемат, за да успокоят ситуацията в региона и да допринесат за сигурността и стабилността.

www.infoz.bg  www.infoz.bg