Коледни чорапи – празнично настроение за цялото семейство

Коледните чорапи са тематични аксесоари. Лека полека, тяхната традиция завладява цял свят. Веселата тематика, която носят, допринася определено за празничното настроение, уюта и комфорта у дома през светлите зимни празници. Много често, както върху коледните пуловери, така и върху коледните чорапи, е изобразен елен, символизиращ ежегодното обновяване, прераждане и цикличност на живота.

Топли плетени коледни чорапи, украсени с рисунки на това благородно животно, могат да се носят както от възрастни, така и от деца. Новогодишни чорапи с лаконични двуцветни шарки или смешни рогати еленски глави, които могат да бъдат релефни, ще създадат приказна атмосфера.

koledni chorapi pipilota bg

Бели и сини цветове в многообразни оттенъци олицетворяват новогодишната гама. Към тях се прибавя и широката палитра на червеното. Слагайки червени коледни чорапи, украсени със снежинки, с бели или черни орнаменти, цялото семейство ще се почувства комфортно и ще усети още по-силно уюта у дома, който носи духа на Коледа. Макар и тематични, тези чорапи могат да се носят през цялата зима и чудесно ще сгряват краката след разходка по снежните улици.

Тематичната коледна насока обединява членовете на семейството. Тя се популяризира от много дизайнери, които предлагат все по-нови и разнообразни модели на пуловери, шапки, шалове, ръкавици и коледни пижами за цялото семейство. Коледните чорапи напълно съответстват на празничната тематика. Няма значение в какви дрехи са облечени родителите или децата. Коледните чорапи, които завършват визията, ще се превърнат в ярък акцент.

Коледните чорапи, които ще стоплят деликатните женски крака, са изработени предимно от овча или камилска вълна. От ангора, с добавена синтетична нишка за еластичност. Или от кашмир, с добавени вълнени конци.

Мъжете едва ли ще се съгласят да носят модели с панделки или с детски шарки. За тях са универсалните модели в унисекс стил. Подходящи са модели със снежинки, двуцветни скандинавски мотиви, геометрични шарки в червено и бяло. Новите мъжки модели привличат вниманието си с необичайни цветове. Собствениците на отлично чувство за хумор могат да изберат двойка с рогати елени. А мъжете, склонни към ревност, ще оценят аксесоарите, които не включват такива намеци. Синьо, черно, тъмно зелено, бордо – все цветове за мъжките модели, които не са ярки и предизвикателни, но отразяват духа на коледните и новогодишни празници.

Купувайки тематични чорапки за децата, няма нужда да се сдържате в оригиналността. Децата обичат ярките, привличащи вниманието дрехи. За нашите мъничета коледните чорапи трябва да са не само красиви, но и топли, с високо качество и безопасност. Изделията от памук, бамбукова прежда и лен са идеални, но с най-голямо търсене се отличават детските празнични хавлиени чорапи, които са меки, еластични и топлят крачетата. А и пъстрата, оригинална и грабваща окото коледна шарка е ярко видима и се запазва дълго време. Може да купите и коледни чорапи с отделно изплетени пръстчета за всеки от вас, стига усещането да не ви се стори дразнещо.

Коледните чорапи са чудесен подарък за зимните празници, особено ако са цветни, с красиви шарки и апликации. Такъв подарък може да изберете за хората от своето семейство, за родителите и близките, за приятели, но също и за колеги. Този чудесен подарък, с интересни коледни и новогодишни мотиви, топъл и качествен, ще зарадва всекиго.

www.infoz.bg  www.infoz.bg