Българска браншова камара „Пътища“ започва ефективни протестни действия

Българска браншова камара „Пътища“ започва ефективни национални протестни действия на 13 април 2022 г. на територията на цялата страна и пред Народното събрание. В София протестните действия ще започнат в 09:00 часа на площад Народно събрание, а на територията на България движението ще бъде затворено в 11:00 часа.

detour

От Камарата изпратиха декларация до премиера Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев и председателя на Народното събрание. В нея се казва: „В последните дни станахме свидетели на процеси протичащи в Народното събрание, които ще доведат до необратими последици за пътната мрежа. След близо една година липса на разплащания от страна на държавата към сектор Пътища в Народното събрание постъпи проект за решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, № 47-254-02-36, който получи подкрепата на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. През изминалата седмица народните представители в пленарна зала показаха липсата на политическа воля, неглижиране и абсурдното поведение към пътно-строителния бранш и отново поставиха в безизходица близо 100 хиляди заети. Бламирането на решението постави сектор „Пътища“ в заложнически капан, заради политически разногласия извън естеството му на дейност.

Управителните съвети на Българска браншова камара „Пътища“ и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ държат ясно да заявят, че състоянието на Републиканската пътна мрежа и липсата на каквито и да било дейности свързани с ремонт и поддържането и, се дължи на решенията на действащото правителство на Република България. Бездействието на държавните институции доведе до освобождаването на значителен брой експерти и служители от компаниите членове на ББългарска браншова камара „Пътища“ и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“.

Прехвърлянето на проекта за решение от комисия на комисия в Народното събрание застрашава Националната сигурност на Република България и създава предпоставки за животозастрашаващи ситуации и загуба на човешки животи, казват още от двете браншови организации.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24