Трети магазин Lidl в Стара Загора – в общ търговски комплекс с „Технополис“, „Практикер“ и Park Mall

Започна изграждането на третия и най-голям магазин „Лидл“ (Lidl) в град Стара Загора. Новият обект се намира на територията на търговски комплекс, който включва притежаваните от компанията „Видеолукс холдинг“ вериги хипермаркети „Технополис“ и „Практикер“, както и търговски център Park Mall – в процес на мащабно преустройство. Инвеститор в проекта и собственик на терена е „Практикер“, а изграждането на обекта е възложено на строителна фирма „Лъки Строй 2011“ ЕАД.

Прочетете и информация за откриването на магазина (14.08.2023)

За новия магазин са отредени 9340 кв. метра площ, от които застроената площ ще бъде 2370 кв. метра. Строителството на сградата, в която Lidl ще бъде наемател, се очаква да приключи през пролетта на 2023 г. Като част от климатичната стратегия на Lidl новият магазин ще бъде оборудван с фотоволтаичнa система. Опазването на околната среда е ключов приоритет и за „Видеолукс Холдинг“, затова хипермаркетите „Технополис“ и „Практикер“ също са оборудвани с фотоволтаици.

Първа копка направиха кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“ Тодор Белчев и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“, „Лидл България“, след като беше отслужен тържествен водосвет, съобщиха от ръководството на „Видеолукс Холдинг“.

„Правим първа копка на третия Lidl в този град, но в комбинация с един доста голям и сериозен ремонт на мола, който ще има съвсем различна визия. Смятам, че това е наистина много силен проект и че ще стане притегателен център за хората не само в града, но и в радиус от 30 км за всички градове като Ямбол, Сливен и Нова Загора,“ каза Тодор Белчев по време на събитието.

Търговският комплекс, част от който е новоизграждащият се Lidl, е позициониран на удобно и комуникативно място на добре познатия адрес за пазаруване – бул. „Никола Петков“ 48. След завършването на процеса по преустройство и обновление, целият комплекс ще има обща търговска площ над 40 хиляди кв. метра и ще се превърне в най-големия ритейл парк в региона. На разположение на клиентите освен „Технополис“, „Практикер“ и Lidl ще бъдат над 40 магазина като LC Waikiki, Sinsay, KiK, Decathlon, Jumbo, McDonald’s, Beauty Zone, Tom Tailor и др., които ще допълнят изключително богатия асортимент от марки и стоки. Посетителите на търговския комплекс ще могат да се възползват от удобен и безплатен паркинг с над 500 паркоместа. Целият район ще бъде допълнително облагороден и ще се превърне в още по-приятно място за отдих и пазаруване.

Мащабният проект в Стара Загора е един от осемте ритейл проекта, които компанията „Видеолукс холдинг“ реализира в най-големите градове на България.

Lidl magazin stara zagora 

Lidl treti magazin stara zagora

Technopolis Park Mall Praktiker Lidl SZ

Lidl Praktiker Trade center SZ

Lidl Trade center SZ

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24