Отличиха Община Стара Загора с престижна награда

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров беше отличен с грамота в категорията „Успешно управление на голяма община 2024 г. – Южна България” от Асоциацията на българските градове и региони на Националния зелен форум под надслов „Интегриращата роля на общините в Зелената трансформация”, който се проведе в град Казанлък.

tanev nagrada 1

В категорията „Заместник-кмет на голяма община за 2024 г.“ грамота беше връчена на заместник-градоначалника на Стара Загора Радостин Танев. Той представи и Общината във форума с участието си в панел за предизвикателствата и решенията за зелената трансформация в България.

Участие в програмата взеха и доц. д-р Георги Николов, ръководител катедра „Регионално развитие“ УНСС, Таня Христова кмет на община Габрово, Надежда Бобчева, заместник-кмет „Зелена система, екология и земеползване“ Столична община, които дискутираха темата за бариерите пред общините и техния напредък по въпросите със зеления преход, отпадъци, енергийна ефективност и декарбонизация на енергийния сектор.

Форумът е част от поредица ежегодни национални събития, организирани от „Асоциацията на българските градове и региони“ (АБГР). Той е с насоченост към представителите на местните власти.

Събитието е в изпълнение на проект „Активни граждани за енергийно независими общини“, който се изпълнява от „Асоциация на българските градове и региони“ (АБГР), „Институт по предприемачество, устойчиво развитие и иновации“ (ИПУРИ), „Български Енергиен и Минен Форум“ (БЕМФ) и В16 Urban Energy AS, Осло, Норвегия. Основната цел на проекта е повишаване на гражданската осведоменост в общините и

новини Стара Загора  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24