Едноседмично обучение „Младежко екопредприемачество в действие“ за студенти, млади учени и предприемачи в Стара Загора

Бизнес инкубатор GO-UP, чиито съосновател е Тракийски университет – Стара Загора, организира едноседмично интензивно обучение на тема „Младежко екопредприемачество в действие“. В дните от 21 до 25 ноември 2022 експерти в областта на Зеления преход и биоикономиката ще работят със студенти и млади учени, стартиращи предприятия и предприемачи.

Темите са свързани с:

  • интегриране на въпросите по опазване на околната среда, биоразнообразието и кръговата икономика в сферата на младежкото предприемачество: обучения, менторство и инкубиране на екологични бизнес идеи
  • инструменти за системен преход към зелен, устойчив растеж на местно ниво: работни срещи, менторски сесии и целеви анализи, целящи установяването на модел за дълготраен междусекторен познавателен, стратегически и практически процес.

Logos

Обучението има за цел да надгради и да акцентира върху приноса на микро – и малките предприятия към цялостния процес на промяна и иновиране на бизнес модела на регионално ниво, изцяло концентриран върху кръговата икономика, екоиновациите и предприемачеството, съобщиха от Тракийски университет – Стара Загора.

Интензивно обучение на тема „Младежко екопредприемачество в действие“ се изпълнява по Програма „Политики за младежта в сферата на околната среда“, финансирана от Министерството на околната среда и водите и Регионалната инспекция по околна среда и водите – Стара Загора.

Обучението ще се проведе присъствено в Тракийски университет – Стара Загора.

Линк за регистрация: https://forms.gle/Ury7B8ffSTh8vqZL9. За контакти: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg