Холандски и български фирми имат интерес от по-силно партньорство

Машиностроенето, преработката на метали, мебелната промишленост, производството на етерични масла и козметика, консервната промишленост, винопроизводство са сектори от българската икономика към които предприемачи от Холандия проявяват интерес. Това уточни при посещението си в Стара Загора Карел Ван Кестерен, посланик на Нидерландия в България в периода 2009 – 2013 г.

Г-н Ван Кестерен проведе разговор с ръководството на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, за да се потърсят взаимни възможности за развитие на неизползван до сега потенциал в бизнес отношенията. Гостът защити тезата си с това, че ситуацията в България е по-добра, отколкото се представя в много български и в чуждестранни медии. Това го мотивирало да работи по-активно, за да се срещнат интересите на бизнеса от двете страни.

karel van kesteren stara zagoraПри срещата си в ТПП – Стара Загора г-н Ван Кестерен беше придружен от проф. Ханс Виссема от Техническия университет в Делфт и изпълнителен директор на „Висема консултиг” и от Катерина Михайлова, управител на българо-холандската компания „Таллконсулт” ООД.

Председателят на Палатата Олег Стоилов сподели добри практики, които работодателската организация прилага, за да подпомага развитието на двустранни отношения между фирми от региона на Стара Загора и от други държави, съобщиха от ТПП – Стара Загора.

Културно-историческият туризъм и свързаните с него събития също попаднаха в зоната на взаимния интерес. Гостите получиха покана да посетят заедно със свои партньори и приятели Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“, който през тази година ще се проведе от 16 до 18 октомври.

infoz autor www.infoz.bg (по информация от Търговско-промишлена палата - Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...Теми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор