Започват проверки на водните обекти в област Стара Загора

192 водни обекта има на територията на Старозагорски регион, показва справка на Областна управа. Безстопанствени язовири няма, всички са с установен собственик. 53 от тях са дадени на концесия или под наем. Потенциално опасни водоеми няма, с изключение на един в Павел баня, за който има издадени предписания.

Георги РановИздал съм предписание и за ликвидирането на яз. "Хайдушко кладенче" в община Гълъбово, защото не отговаря на изискванията, съобщи за сайта www.infoz.bg областният управител на Стара Загора Георги Ранов.

Той добави, че по негова заповед от 27 април до 17 юни 2015 г. Междуведомствена комисия ще извърши проверки на водните обекти в област Стара Загора. Графикът беше набелязан на заседание на Комисията, председателствано от зам.-областния управител Маноил Манев.

Ще бъдат проверени язовири, речни дерета и речни легла, сгуроотвали, хвостохранилища, както и източници на питейна вода. Комисията ще реагира и на сигнали на граждани, свързани с наличие на потенциално опасни водни съоръжения, съобщиха от пресцентъра.

Ще изготвим списък на речните корита, които се нуждаят от почистване, и ще кандидатстваме за финансиране, каза още Георги Ранов.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bgПреди мача

Запис на пресконференцията преди мача на Дрийм тийма на Барселона срещу отбора на Стоичков и приятели на стадион "Берое"

Интервю на Венета Асенова с Хулио Салинас (Julio Salinas Fernández) преди мача между легендите от Дрийм тийма на Барселона с отбора на Христо Стоичков и приятели в Стара Загора

Интервю с Васил Драголов

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД