Държавното първенство по плажен футбол

Държавното първенство по плажен футбол се провежда в Стара Загора

„Радвам се, че за първи път в Стара Загора ще се играе три дни плажен футбол. Благодаря на Галин Михайлов и на Футболен клуб „Верея“ за организацията и домакинството. Поздравявам всички участници в първенството и им пожелавам много успех и срещи без контузии“, каза кметът на града Живко Тодоров.

Той откри националния шампионат по плажен футбол. В петък, събота и неделя, на стадион „Трейс арена“ ще излязат в двубой осем тима в трите кръга от втория етап на Първа лига на „Beach Soccer 2019”. На терена сили ще премерят отбори от София, Варна, Бургас, Русе, а представители на Стара Загора са момчетата от Футболен клуб „Верея“. Първи умения показаха отборите на София и Варна.

Хари Първанов, член на Комисията по плажен футбол към Българския футболен съюз, сподели, че има голяма разлика между плажния и традиционния у нас футбол - в пясъчния терен,  при правилата  и броя на играчите в отборите, но емоциите са същите.

Гости на старта на дербито бяха още народният представител Радостин Танев, председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към Общинския съвет Николай Диков и колегата му Динко Михайлов, както и зам.-кметът инж. Янчо Калоянов, секретарят на Аматьорската лига на Българския футболен съюз Десислава Стоянова, десетки представители на спортните среди в града.

IMG 6436

IMG 6442

IMG 6501

IMG 6526

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: