Ще се извърши повторно преброяване на бюлетините в община Гурково

Ще се извърши повторно преброяване на бюлетините в община Гурково

Повторно преброяване на бюлетините за избор на кмет на втори тур ще се извърши в община Гурково. Това постанови Административен съд – Стара Загора, след постъпила жалба от Иван Иванов, досегашен кмет и кандидат за нов мандат, издигнат от ГЕРБ. Той загуби с 16 гласа срещу опонента си от ДПС Мариан Цонев.

Адвокатът на Мариан Цонев определи иска за повторно преброяване на бюлетините като изцяло неоснователен, но съдът уважи жалбата на Иван Иванов. В заседанието на съда участва и председателят на Общинската избирателна комисия в Гурково Румен Манчев, който не се противопостави на иска на досегашния кмет за повторно броене.

Съдът ще определи две вещи лица, които трябва да започнат незабавно повторно броене в помещение в сградата на Община Гурково в присъствието на представител на администрацията и на страните по делото. Пред помещението ще има полицейска охрана. Експертите ще установят броя на действителните и на недействителните бюлетини, тяхната истинност, посочена в протоколите на секционните избирателни комисии, както и разпределението им за всеки от кандидатите.

Следващото съдебно заседание, на което трябва да бъде представено заключението на вещите лица, ще се състои на 19 ноември от 14:00 часа.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24