Призив за подкрепа на изложбата „Спортната слава на Стара Загора“

Призив за подкрепа на изложбата „Спортната слава на Стара Загора“

Граждански клуб ЛИПА, Регионален исторически музей Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора, организират изложба „Спортната слава на Стара Загора“. Изложбата ще включва ценни спортни отличия и вещи на изявени старозагорски спортисти и отбори от всички видове спорт, завоювали високи спортни отличия на национални, европейски, световни и олимпийски състезания.

Предвижда се изложбата да бъде аранжирана в Регионален исторически музей Стара Загора и открита на 17 май 2022 г., Световен ден на спорта. Инициатор на изложбата е Граждански клуб ЛИПА, които за 11-а поредна година провежда Детски игри „Старозагорски олимпийски надежди“. Участници от тези игри вече печелят отличия в големи спортни състезания и разнасят славата на Стара Загора.

„Да изкажем заслужена почит на всички старозагорски спортисти, постигнали високи спортни постижения. Нека те да бъдат пример и вдъхновение за младите спортисти! – призовават организаторите – Обръщаме се към всички спорни клубове и към старозагорската общественост да ни помогнат да съберем информация за достойни старозагорски спортисти и техни снимки, вещи, отличия, за да бъдат включени в изложбата.“

Можете да изпращате предложенията на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефони: 0996 071410 – Биньо Чуфудов; 0888 261870 – Емилия Драгиева; 0887 110280 – Тони Куцаров.

detski igri 02

detski igri 03

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24