HUAWEI

Тракийският университет си сътрудничи с „Хуауей Технолоджис“

Ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков и Джан Уан Дун, директор „Хуауей Технолоджис“ за България, подписаха меморандум за сътрудничество в областта на инфраструктурата за информационни и комуникационни технологии и интелигентни устройства. Обсъдени бяха актуалните възможности за приложение на новите технологии в областта на хибридното обучение, виртуалната реалност и интерактивното преподаване в реално време.

Планира се създаването на Център за данни и възможностите за използване на супер компютър.

Меморандумът за сътрудничество дава възможност талантливи студенти да се възползват от стажантски програми на технологичния гигант, получавайки практически умения и знания за успешна кариера.

Гу Чанчин демонстрира използването на изкуствения интелект в ежедневния образователен процес, а също и нови технологии, които потапят участниците в сферата на фантастичните филми. Той представи успешните проекти на компанията в областта на средното и висшето образование в страните от Балканския полуостров.

Гостите се запознаха с лабораториите и учебните зали на Тракийския университет, както и с най-новата придобивка – Центъра по аквапоника.

На церемонията за подписването на меморандума присъстваха и Здравко Тодоров, ръководител на сектор към Института за устойчив преход и развитие, който е част от университета, Гу Чанчин, мениджър за вземане на решения в сферата на образованието за регион Централна и Източна Европа и Руслан Цанков, мениджър корпоративни продажби за България.

dobri yarkov tru 03

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема