Рок музика Мъглиж

Рок музика огласи Мъглиж

В последните шест години Мъглиж отново се върна в топ листата на известните градове на България с рок фестивала We are goin to Мъглиж. Тази година на 7, 8 и 9 септември 10 групи от цялата страна разтърсиха с твърд звук тишината на историческата поляна Равня над града. Основни двигатели на събитието и тази година бяха музикантът Иво Руев и Йордан Тотев.

В двата концертни дни слушахме различни рок стилове. Групите свириха само авторска музика. Участие взеха групата на Иво Руев - Иво Руев бенд 69/ I.R.B.69, която изненада публиката с новите си песни. Младите талантливи музиканти от Seconday направиха своя дебют на сцената. Две много активни банди в последните години и откритие за българската рок сцена - Khanъ и К.О.R.A участваха още първата вечер на фестивала. На сцената се качиха и Forgot theTen, Hellion Stone, Ghosts From Our Past и This Burning Day.

„Мъглиж има дадености, които трябва да се използват”, разказва Йордан Тотев, който работи дълги години в Германия, но прави своя избор да се завърне у дома заради рок музиката и носталгията по родния край.

Основния организатор Иво Руев благодари на Община Мъглиж и лично на кмета Господин Господинов за подкрепата. След хита We are going to Мъглиж, който стана и химн на фестивала, Иво Руев обещава нова знакова песен, която трябва да стане готова до края на годината. През уикенда на първата седмица от месец септември, Мъглиж се възроди със силата на рок музиката и един фестивал, който го превръща в тракийската столица на рока.

rock maglizh 03

rock maglizh 04

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

* * *
Япония затваря училищата си от 2 март заради новия коронавирус

* * *
Град в китайската провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията от коронавируса, ще плаща на жителите си по 10 000 юана (1426 долара), ако по своя инициатива съобщят, че имат симптоми на болестта и след тестване тя бъде потвърдена

3 mart 2020

новини в сайта RSS емисия facebooktwitteryoutube

 

youtube subscribe ilko gruev

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020