Представят в Стара Загора „Обръчите на Венера“ - библия на българската художествената гимнастика

В Културен център „Стара Загора“ ще бъде представена книгата „Обръчите на Венера“. Премиерата ще се състои на 18 ноември (петък) от 17:30 часа. „Това е история, написана чрез историите на повече от 70 жени. В нея има страшно много фактология. Надявам се, няма много пропуснати имена, въпреки че през тези седем декади на художествената гимнастика сигурно са минали хиляди“ - казва авторът Вера Маринова.

Obrychite na Venera

Те е пряк свидетел на огромна част от тези 70 години и с типичната си класа, ерудиция и изказ разкрива невероятния свят на едни уникални всяка за своето време жени. Изданието ще бъде представено още в Пловдив и в Пазарджик.

Казват за книгата, че е „Библията на българската художествена гимнастика“, наричат я още „Пътеводител“ или „Наръчник за шампиони“. Тя е създадена по инициатива на Българската федерация по художествена гимнастика.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24